Blog

Ocak 14, 2018

Bir Postür Bozukluğu Olarak Kafanın Önde Durması ve Neden Olabileceği Problemler

Baş, oldukça nazik ve ince yapılı olan omurga üzerinde dengelenmesi için ağır bir organımızdır. Ortalama bir kafa, omurganın üstünde rahat bir şekilde dengelendiği halde, 8 ile 12 kilo arasında bir ağırlığa sahiptir. Ancak kafa aksından saparak ve her bir derecelik yer değiştirerek ilerledikçe, omurganın taşıdığı ağırlık artar.


Omurga, 8 ile 12 kilo arasında bir ağırlığa sahip olan kafayı tutmakla görevlidir.

Baş ağrısı veya başka bir travmanın neden olmadığı boyun ağrılarının çoğu, altta yatan problemin bir parçası olarak postüral bir bileşene sahiptir. Vücudun üstünde normal pozisyonda duran başımızın ve boynumuzun sağlığı, aşağıdaki omurganın eğriliğine ve yukarıdaki başın konumuna bağlıdır.

Boyundaki kas ağrıları, aşağıdaki boyun kaslarının sıkılaşması sonucu ortaya çıkabilir:

► Scalene kasları (Boynu döndürmeye yardımcı olan üç çift kas)
► Suboccipital kaslar (Kafayı döndürmek için kullanılan dört çift kas)
► Pektoralis küçük kaslar (Göğsün üst kısmındaki ince üçgen kaslar çifti)
► Subscapularis kasları (Her omuz eklemine yakın bir çift büyük üçgen kas)
► Levator skapula kasları (Boynu sırta bağlayan ve yan tarafta bulunan bir çift kas)

Başın ve omurganın hizalanması optimal değilse, boyun yaralanmaya ve / veya zamanla aşınmaya ve yıpranmaya yol açan dejeneratif etkilere yatkınlık gösterir.

İleri Baş ve Omuz Postürü

Boyun ağrısına katkıda bulunan en yaygın durum ön baş ve omuz duruşudur. İleriye dönük duruş, boynun öne doğru omuzların önünde durduğu pozisyon duruşudur. Bu kafa duruş pozisyonu birçok soruna neden olur:

Kafanın ağırlığının öne doğru çekilmesi, alt boyun omurgasına gereğinden fazla baskı uygular ve dejeneratif disk hastalığına ve diğer dejeneratif boyun sorunlarına sebep olur. Benzer şekilde, bu duruş, üst sırt kaslarının, ileride duran kafadaki yerçekiminin dengelenmesine karşı sürekli olarak aşırı çalışmasına neden olur.

Bu pozisyona genellikle ileri omuzlar ve yuvarlak bir üst sırt (kamburluk) eşlik eder, bu da boyun ağrılarının yanında omuz ağrılarına da neden olabilir. Bir ileri kafa duruşuyla harcanan zaman ne kadar fazlaysa boyun ve omuz problemleri o kadar gelişecektir.

Bu ekstra ağırlık, bir sorun olabilir; çünkü insan omurgası, kemiklerin hizalanması ve kaslar, tendonlar, bağlar ve fasya gibi bağ dokularının gerginliği yoluyla dik duran hassas ve ince bir yapıdır. Omurgamız, omurilik ve merkezi sinir sisteminin korunması, ayakta durmamız ve iki bacak üzerinde yürüyebilmemize izin vererek yaşam kalitemizi çeşitli şekillerde belirler. En sevdiğim cümlelerden biri “Omurgan nasıl gidiyorsa, sen de öyle gidersin” dir. Kötü duruş, omurganızı tehlikeye atabilir.

İleri Kafa Duruşu

Bu duruş, boyunda seslere neden olabilir vr boyun düzleşmesi iskelet problemleri arasında en sık karşılaşılan sorunlardan biridir.


İleri baş duruşu, omurgada aşırı stres oluşturur.

Çünkü ayakta durma ve yürüme göz önüne alındığında, başın doğru şekilde hizalanması yeteri kadar iyi değildir.

Fakat eğer kafanız kendini ileriden daha iyi bir pozisyona getirmeye çalışıyorsa, bu gerçekten rahatlaması için doğru cevap değildir. Kafanın geriye doğru hareket etmesini sağlamak için, genel duruşunuzu yeniden düzenlemeniz gerekir.

Pelvis Rolü

Kafanın ağırlığının desteği, pelvisin hizalanmasıyla belirlenir. Eğer pelvis iyi yerleştirilmezse, üzerindeki her şey onun için çok fazla stres demektir.

Başın iyi hizalanması, “nötr bir pelvis” dediğimiz şeyi gerektirir. Dik durduğumuzda, nötr bir pelvis, sakrumun üstünün seviye zemine paralel olduğu anlamına gelir. Kafa için benzer bir dönüm noktası da, göz yuvalarının aynı şekilde yere paralel olmasıdır.


İyi bir duruş olduğunda, omurga bu şekildedir.

Sakrumun üst kısmı sakral plaka olarak adlandırılır ve bel omurganın alt kısmı, vücudun daha önemli eklemlerinden olan lumbosakral derzin üstünde oturur.

Bak Sacrum (Sakral Bölge)

Bu eklemin hizalanması, omurganın geri kalanı üzerinde büyük etkiye sahiptir (Özellikle de baş). Alt bel (L5) omurgası, sakrumun üstünde düzgün oturmazsa, başın omurganın üstünde iyi oturması neredeyse imkansızdır.

L5-S1 (Lumbosakral Eklem) hakkında her şey

Lomber omurganın belirgin bir insani özellik olan önemli eğrisi, ayakta durmamızı, yürümemizi ve tutmamızı sağlayan şeydir. Nötr bir pelvisden herhangi bir sapma, başınızı açıkça etkileyen bel omurgasındaki eğri derecesini değiştirir.


Yanlış durduğunuzda ise, omurganızın görüntüsü budur.

Bunu denemenin ve hissetmenin bir yolu, pelvisinizi otururken veya ayaktayken döndürmektir. Bu şekilde bunun baş ve boyundaki etkisini hissedebilirsiniz.

Başınızı doğru pozisyona almak konusunda endişelenmeyin. Bacakların kalçanın altına ve bel omurgasına doğru eğrilmesine izin verecek şekilde pelvisin yeniden hizalanması ile başladığınızda, zamanla kafayı geriye doğru daha iyi bir pozisyona getirmek mümkün hale gelecektir.

Yumeiho bedenin aks duruşları ve ağırlık merkezinin düzenlenmesi için en etkili terapi tekniği olarak bu gibi problemleri ortadan kaldırır. Hepinize sağlıklı günler!

Alıntı: S-H.

Uncategorized
About tasarimlife

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir